FJORDBILDER

EPIC FJORDS - Images from the fjords

DE 4 FJORDFYLKENE

Klikk på de ulike fylkene på kartet for bilder og mer informasjon. Under finner du også de viktigste linkene for de fire fjordfylkene.

Møre & Romsdal Sogn & Fjordane Hordaland Rogaland Møre & Romsdal Sogn & Fjordane Hordaland Rogaland

MØRE OG ROMSDAL

Visit Northwest
Åndalsnes & Romsdal
Trollstigen
Geirangerfjorden
Ålesund og Sunnmøre

SOGN OG FJORDANE

Sognefjorden
FjordKysten
Sunnfjord
Stryn & Nordfjord

HORDALAND

Bergen
Nordhordland
Hardanger
Sunnhordland
Voss

ROGALAND

Ryfylke & Lysefjorden
Haugesund & Haugalandet
Region Stavanger
Lysefjorden

Fjordene på Vestlandet

GeirangerMinst en gang i livet skulle du besøke fjordene på Vestlandet. Her har vi noen av de lengste, dypeste, trangeste og vakreste fjordene i verden. Sognefjorden er den lengste. Den er 204 kilometer lang. På enkelte steder er den mer enn 1300 meter dyp, og fjellene rager minst like høyt over. Sognefjorden er den andre lengste fjorden i verden. Geirangerfjorden og Nærøyfjorden er innlemmet i UNESCOs Verdensarvliste. Og de Norske fjordene er kåret til verdens beste reisemål av magasinet National Geographic Traveler.
 

FjordNorge
De Vestnorske Fjordene blir besøkt av millioner av turister hvert år. De mest populære "turistfjordene" er Geirangerfjorden og Romsdalsfjorden i Møre og Romsdal, Aurlandsfjorden, Nærøyfjorden og Fjærlandsfjorden i Sogn og Fjordane, Hardangerfjorden i Hordaland og Lysefjorden i Rogaland.
Les mer om disse fjordene i Fjord Guide på Fjords.com.

FjordNorge er kjent for sin ville, vakre og uberørte natur. Fjorder, fjell, isbreer, fosser og elver, innsjøer og fjellvann, snø, grønne enger, fisk, frukt og bær, frisk luft og rent sildrende vann lokker til seg mennesker som søker opplevelse, stillhet, aktivitet, adrenalinkick, fart og spenning.

Fjord Tours - Geirangerfjord & Norway in a Nutshell

Festivaler
Det er stor aktivitet langs fjordene våre, og de fleste små plasser og fjordarmer har sin egen lille festival eller arrangement. Så undersøker man på forhånd kan man reise fra sted til sted og oppleve lokale festivaler og rariteter, møte og bli kjent med både fastboende og turister i en fin og festlig atmosfære. Vi har fjordsvømmefestival, fjellfestival, musikkfestivaler, musikkfester, matfestivaler, gladmatfestival, sildefestivaler, jazzfestivaler, blues festivaler, gamalostfestival, vinterfestival, festspill og folkemusikkfestival for å nevne noe.

Aktiviteter

Hva gjør turistene som kommer og besøker fjordene? Det er så forskjellig. Noen kommer for å reise rundt og se, sanse og smake. Noen kommer for å se den mest kjente fjorden og kanskje ta en båttur på den. Noen kommer for å sette verdensrekorder. Flere og flere kommer for å ha en aktiv ferie i et fantastisk landskap; stå på sommerski, klatre i fjell, padle kajakk, rafte i elv, vandre på isbreen, sykle langs vakre og bortgjemte veier eller bare vandre fra fjord til fjell og nyte utsikten fra toppen.

Det som anbefales er at når du først besøker fjordene så må du bruke litt tid. Ta gjerne med teltet og finn en fredelig plett langs fjorden, i dalen eller på fjellet. Eller bo på det fineste hotell med utsikt over fjord og fjell. Finn deg din "Base Camp", stopp tiden og gå et skritt til side. Velkommen til Fjord Norge.

Fjords.com
På Fjords.com kan du lese mer om de Norske fjordene, om aktivitetene, om utsiktspunktene, se bilder, slideshow og video. Men mest av alt så vil du finne de eksterne linkene du trenger for å utforske de Norske fjordene videre.

Velkommen til fjordene på Vestlandet.

 
Relaterte Linker
 
Fjord Tours and Norway in a Nutshell Fjord Tours - Norway in a Nutshell Pulpit Rock Preikestolen Geirangerfjord & Norway in a Nutshell by Fjord Tours
 
Fjords.com Søk
FJORDS pĂĄ Facebook FJORDS pĂĄ Instagram FJORDS pĂĄ Youtube FJORDS pĂĄ Vimeo FJORDS on Twitter
FJORDSHOP

FJORDGUIDE

Fjordguide
Vestlandet

FJORD TOURS

Fjord ToursFjord Tours
Norge i et Nøtteskall
Norge i Bil
Fjord Pass
Hoteller i Norge
Fjordaktiviteter
Opplev Nordlyset

NORGESLINKER

Visit Norway
Book Norway
Midnattsol
Nordlys
Turistveger
Fjellturer

NORGE REISE

Fjord ToursFjord Tours
Fly - Norwegian
Fly - SAS
Fly - Widerøe
Fly - DAT
Båt - Hurtigruten
Båt - Fjordline
Båt - Color Line
Båt - Stena Line
Tog - NSB
Buss - NOR-WAY

The domain Fjords.com for sale

Tilbake til toppen

Fjord Tours - Sognefjord in a Nutshell

Fjordtours.comGeirangerfjord and Norway in a Nutshell by FjordtoursVestlandet

best website stats