FJORDBILDER

EPIC FJORDS - Images from the fjords

DE 4 FJORDFYLKENE

Klikk på de ulike fylkene på kartet for bilder og mer informasjon. Under finner du også de viktigste linkene for de fire fjordfylkene.

Møre & Romsdal Sogn & Fjordane Hordaland Rogaland Møre & Romsdal Sogn & Fjordane Hordaland Rogaland

MØRE OG ROMSDAL

Visit Northwest
Åndalsnes & Romsdal
Trollstigen
Geirangerfjorden
Ålesund og Sunnmøre

SOGN OG FJORDANE

Sognefjorden
FjordKysten
Sunnfjord
Stryn & Nordfjord

HORDALAND

Bergen
Nordhordland
Hardanger
Sunnhordland
Voss

ROGALAND

Ryfylke & Lysefjorden
Haugesund & Haugalandet
Region Stavanger
Lysefjorden

Fra Oslo til fjordene på vestlandet

Fjord-Cruise on the Geirangerfjord. View towards "The Seven Sisters Waterfall".anger and the GeirangerfjordEr det mulig å oppleve fjordene fra Oslo og bruke bare en dag? Jeg har ikke bil, hvordan reiser jeg til fjordene?
Hvilke fjorder anbefaler dere å besøke fra Oslo, og hvilke aktiviteter kan de tilby der?

Det er mange spørsmål om hvordan, hvor og hvor lang tid man må ha for å oppleve fjordene med utgangspunkt fra Oslo. Vi anbefaler disse to UNESCO-beskyttede fjordene; Nærøyfjorden (fjordtur #1) og Geirangerfjorden (fjordtur #2). Vi anbefaler også å planlegge og booke turen hos FjordTours.

 
 
 
 
FJORDS by Visitnorway.com
Credit: Tomasz Furmanek
Fjord Pass
Hvis du planlegger å besøke fjordene på vestlandet anbefaler vi å bestille reise, overnatting og aktiviteter hos Fjord Tours. Der kan du også bestille Fjord Pass. Fjord Tours er ekspertene på Norge og vestlandsfjordene, der kan du booke reise, overnatting, fjord cruise og aktiviteter. Fjord Pass gir deg gode rabatter på overnatting, bilutleie, tog, buss, båt og aktiviteter.
Fjordtur #1:
Norway in a Nutshell, fra Oslo til Flåm og Nærøyfjorden
Norway in a Nutshell by Fjordtours

Tursammendrag: Tog med Bergensbanen fra Oslo til Myrdal Stasjon. Videre tog med vakre og ville Flåmsbana ned til Flåm ved Aurlandsfjorden. Så fjord-cruise på Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden.
Retur til Oslo: Buss fra Gudvangen til Voss via Stalheimskleiva. Så tog fra Voss med Bergensbanen tilbake til Oslo.
Sesong: Hele året.
Hvor lang tid: Dagstur eller mer, hele året. Anbefaler å bruke lenger tid for å få oppleve mer.
Booking: Book denne rundturen med tog, buss, fjord-cruise, aktiviteter og overnatting hos Fjord Tours

The GeirangerfjordThe GeirangerfjordThe GeirangerfjordThe GeirangerfjordThe Geirangerfjord
The Geirangerfjord The Geirangerfjord The Geirangerfjord The Geirangerfjord The Geirangerfjord
Aktiviteter og attraksjoner i Nærøyfjord-området

Flåmsbana mellom Myrdal og Flåm er kåret til en av Europas vakreste jernbanestrekninger av Lonely Planet.

Fjordcruise: Du kan oppleve en tur med rib båt eller en fantastisk fergetur fra Flåm på Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden. I tillegg er dette et fantastisk område for fjordsafari, kajakkturer og vandring langs fjordene og de omkringliggende fjellene.

Stegastein Utkikkspunkt: Det prisbelønte utkikkspunktet er en "catwalk" laget av limtre, det stikker 31 meter rett ut i lufta. Du er 640 metres over Aurlandsfjorden, herfra har du en fantastisk utsikt over Aurlandsfjorden og fjellene rundt. Fjellveien mellom Aurland og Lærdal er en av norges 18 Nasjonale Turistveger. Veien er vinterstengt, men er åpen opp til Stegastein hele året.

Sykkel: En av de aller fineste sykkelveiene, og sannsynligvis den mest kjente, er den 82 kilometer lange Rallarvegen som går fra Haugastøl via Finse til Flåm. Den mest populære delen av sykkelturen er fra Finse (1222 moh) til Flåm nede ved Sognefjorden. Bestill sykler på Haugastøl, Finse eller Myrdal, reis med Bergensbanen til startpunktet og sykle ned til Flåm via Flåmsdalen. Sykkelen kan du sette igjen i Flåm, hvor du kan nyte en iskald øl fra Ægir Bryggeri.

En av mange flotte fjellturer i området er Aurlandsdalen. Vakker natur, frådende elver og fosser, trange og bratte daler og kulturhistorie fra gamle Norge og hvordan de levde i gamle dager. Mange mener at dette er den villeste og vakreste dalen i Norge.

Fra Flåm, med båt eller bil, kan du besøke den lille bygda Undredal ved Aurlandsfjorden. Her kan du også besøke Norges minste kirke. Det er en stavkirke som i 1997 feiret sitt 850-års jubileum.

Etter å ha tatt båtturen mellom Flåm og Gudvangen kan du reise med buss fra Gudvangen via Stalheimskleiva og de 13 hårnålssvingene til Voss. Fra Voss reiser du tilbake til Oslo med tog på Bergensbanen.

Fjordtur #2:
Geirangerfjorden og Norway in a Nutshell, fra Oslo
Fjord Tours - Geirangerfjord & Norway in a Nutshell
Tursammendrag: Tog fra Oslo med Dovrebanen til Dombås. Videre tog med Raumabanen gjennom den ville og vakre Romsdalen til Åndalsnes ved Romsdalsfjorden. Så buss fra Åndalsnes til Ålesund. Hurtigruten fra Ålesund til Geiranger, Buss Geiranger-Ålesund via Ørnevegen. Hurtigruten fra Ålesund til Bergen, og Norway in a nutshell® Bergen-Oslo.
Retur til Oslo: Se over.
Sesong: 1. Juni til 31. August
Hvor lang tid: Minimum fire dager.
Booking: Book denne rundturen med tog, buss, fjord-cruise, Hurtigruten, aktiviteter og overnatting hos Fjord Tours
The GeirangerfjordThe GeirangerfjordThe GeirangerfjordThe GeirangerfjordThe Geirangerfjord
The Geirangerfjord The Geirangerfjord The Geirangerfjord The Geirangerfjord The Geirangerfjord
Aktiviteter og attraksjoner i Trollstigen- og Geirangerområdet

Raumabanen mellom Dombås og Åndalsnes er kåret til Europas vakreste jernbanestrekning av Lonely Planet.

Fra Åndalsnes kan du gå opp Romsdalstrappa opp til Nesaksla (715 m.o.h.) og oppleve utsikten fra Rampestreken Utkikkspunkt. Her har man en fantastisk utsikt over Romsdalsfjorden, Rauma Elv og Isterdalen mot Trollstigen. Har du en dag ekstra anbefaler vi å gå over Romsdalseggen, en av Norges flotteste fjellturer med utsikt ned mot Romsdalen og Romsdalsfjella, Rauma Elv, Romsdalsfjorden og helt ut til Atlanterhavskysten.

Trollstigen, sammen med Geiranger, er en av Norges best besøkte turistmål. Fjellene som omkranser Trollstigvegen er enorme. Stigfossen kaster seg ned fjellsiden mot den frodige Isterdalen, og midt i dette svinger Trollstigvegen seg oppover den bratte fjellsiden. Det er to nye utsiktspunkter på Trollstigen, bare noen få minutters gange fra vegen. I tillegg er det også bygd en ny restaurant på Trollstigplatået. Trollstigen er et flott utgangspunkt for skiturer tidlig på sommeren og fjellturer når snøen har smeltet. Populære turer er til Bruraskaret på kanten av Trollveggen (mer enn 1000 meter vertikalt overheng) og til fjellet Bispen som ruver rett over Trollstigvegen.

Den 68 kilometer lange veistrekningen mellom Geiranger og Trollstigen er selveste flaggskipet og en av 18 turistveier i Norge. Deler av veien er stengt om vinteren; den åpner vanligvis i slutten av mai og stenger i løpet av oktober, avhengig av snømengden i fjellene.

Mellom Valldal og Trollstigen, 11 kilometer fra Valldal, bør du stoppe ved det nye utsiktspunktet ved Gudbrandsjuvet. Dette utsiktspunktet er også bygd i anledning vegens status som turistveg. Her kan du besøke Juvet Hotel. Dette hotellet har vunnet mange priser for sin spesielle arkitektur og for sin integrering i de flotte og ville omgivelsene. I Valldal hvor det er obligatorisk å smake på jordbærene fra de mange gårdene i området. Dette er verdens beste jordbær - ingen over, ingen ved siden! Vil du kjenne adrenalinet pumpe i kroppen kan du rafte i elva Valldøla sammen med Valldal Naturpplevingar.

Fortsett til Linge hvor du krysser Storfjorden med ferge til Eidsdal, en idyllisk bygd nede ved fjorden. Kjør så over fjellet til den bratte og svingete Ørnevegensom går ned mot Geiranger. Ved den øverste svingen finner du et av flere flotte utsiktspunkt som er bygd i forbindelse med turistvegen. Her kan du se Geiranger og Geirangerfjorden fra fugleperspektiv. Man kan også se det berømte fossefallet "De syv søstre" som kaster seg ned i fjorden.

Geiranger og Geirangerfjorden er en del av vår felles verdensarv. Hver år besøker hundretusener av turister dette vakre fjordlandskapet. Kajakk, RIB-båt eller ferge er alle en flott måte å oppleve denne majestetiske fjorden på. Man kan kombinere en båttur på fjorden med vandring til en av mange fraflyttede fjellgårdene, som Skageflå og Knivsflå, og fortsette turen over fjellet tilbake til Geiranger.

Kjør til utsiktspunktene ved DalsnibbaFlydalsjuvet og Ørnesvingen og få med deg den flotte utsikten mot Geirangerfjorden og de omkringliggende fjellene og fossene. Har du med deg skiene kan du besøke Stryn Sommerskisenter, 57 kilometer fra Geiranger. Du bør også prøve en natt på Hotel Union og nyte de flotte Spa-fasilitetene på hotellet med den fantastiske fjordutsikten.

Fra Geiranger kan du returnere samme vegen tilbake til Oslo. Et alternativ er å ta bussen via Grotli til Otta, der kan du ta toget tilbake til Oslo.Et annet alternativ er å ta bussen via Nasjonal Turistveg Valdresflye til Oslo.

 
Været er viktig under en slik rundtur på Vestlandet. Den beste tiden er juni til august. Men også Mai er en vakker måned - der våren møter sommeren, med grønne daler og snødekte fjell. Merk at noen av veiene er stengt om vinteren. Avhengig av hvor mye snø det er i fjellene er disse veiene vanligvis åpne fra slutten av mai til tidlig i juni.
Værmelding for Aurland i Sogn og Fjordane
Værmelding for Geiranger i Møre og Romsdal
Relaterte Linker:
Fjord Tours - Book turer som tar deg med til det beste av Norge
Fjord Pass - Tilbud på reise, overnatting og aktiviteter i fjordene
Visitnorway.com - Sognefjorden
Visitnorway.com - Geirangerfjorden
Fjord Tours - Sognefjord in a Nutshell
Fjords.com Søk
FJORDS på Facebook FJORDS på Instagram FJORDS på Youtube FJORDS på Vimeo FJORDS on Twitter
FJORDSHOP

FJORDGUIDE

Fjordguide
Vestlandet

FJORD TOURS

Fjord ToursFjord Tours
Norge i et Nøtteskall
Norge i Bil
Fjord Pass
Hoteller i Norge
Fjordaktiviteter
Opplev Nordlyset

NORGESLINKER

Visit Norway
Book Norway
Midnattsol
Nordlys
Turistveger
Fjellturer

NORGE REISE

Fjord ToursFjord Tours
Fly - Norwegian
Fly - SAS
Fly - Widerøe
Fly - DAT
Båt - Hurtigruten
Båt - Fjordline
Båt - Color Line
Båt - Stena Line
Tog - NSB
Buss - NOR-WAY

The domain Fjords.com for sale

Tilbake til toppen

Fjord Tours - Sognefjord in a Nutshell

Fjordtours.comGeirangerfjord and Norway in a Nutshell by FjordtoursVestlandet

best website stats