FJORDBILDER

EPIC FJORDS - Images from the fjords

DE 4 FJORDFYLKENE

Klikk på de ulike fylkene på kartet for bilder og mer informasjon. Under finner du også de viktigste linkene for de fire fjordfylkene.

Møre & Romsdal Sogn & Fjordane Hordaland Rogaland Møre & Romsdal Sogn & Fjordane Hordaland Rogaland

MØRE OG ROMSDAL

Visit Northwest
Åndalsnes & Romsdal
Trollstigen
Geirangerfjorden
Ålesund og Sunnmøre

SOGN OG FJORDANE

Sognefjorden
FjordKysten
Sunnfjord
Stryn & Nordfjord

HORDALAND

Bergen
Nordhordland
Hardanger
Sunnhordland
Voss

ROGALAND

Ryfylke & Lysefjorden
Haugesund & Haugalandet
Region Stavanger
Lysefjorden

Geiranger - Trollstigen - Atlanterhavsveien

Geiranger and the GeirangerfjordHvis du vil se det beste av fjordene, fjellene, dalene og kysten på Vestlandet så er dette turen for deg. Turen fra Geiranger via Trollstigen til Atlanterhavsveien, Kristiansund og Molde inkluderer en verdensarv (Geirangerfjorden), to nasjonale turistveier (Geiranger - Trollstigen og Atlanterhavsveien), en Nasjonalpark (Aursjøveien) og århundrets byggverk (Atlanterhavsveien). Du vil også finne noen "bortgjemte perler" langs denne ruten. Så ta noen små omveier, og turen blir om mulig enda bedre.

 
 
 
Dette er beskrivelsen av en 200 kilometer lang veistrekning i et landskap som varierer fra dype og trange fjordarmer, bratte og snødekte fjelltopper, ville fosser og frådende elver og grønne daler til et værbitt kystlandskap med utallige skjær, holmer og øyer. Man kan kjøre denne strekningen på en dag, kjøreturen alene er en stor opplevelse. Men vi anbefaler deg å bruke noen dager på turen så du kan se alle de spesielle plassene og den flotte naturen, og kanskje prøve ut noen av de mange aktivitetene og opplevelsene man kan gjøre langs denne flotte veien.
 
Fjord Tours - Geirangerfjord & Norway in a Nutshell
 

Geiranger og Geirangerfjorden
Geiranger og Geirangerfjorden er en del av vår felles verdensarv. Hver år besøker hundretusener av turister dette vakre fjordlandskapet. Kajakk, RIB-båt eller ferge er alle en flott måte å oppleve denne majestetiske fjorden på. Man kan kombinere en båttur på fjorden med vandring til en av mange fraflyttede fjellgårdene, som Skageflå og Knivsflå, og fortsette turen over fjellet tilbake til Geiranger.

Kjør til utsiktspunktene ved Dalsnibba, Flydalsjuvet og Ørnesvingen og få med deg den flotte utsikten mot Geirangerfjorden og de omkringliggende fjellene og fossene. Har du med deg skiene kan du besøke Stryn Sommerskisenter, 57 kilometer fra Geiranger. Du bør også prøve en natt på Hotel Union og nyte de flotte Spa-fasilitetene på hotellet med den fantastiske fjordutsikten.

The GeirangerfjordGeiranger and the Geirangerfjord seen from the Ørnesvingen (the Eagles Road)The GeirangerfjordThe GeirangerfjordThe Geirangerfjord
The Geirangerfjord The Geirangerfjord The Geirangerfjord The Geirangerfjord The Geirangerfjord

Geiranger - Trollstigen
Den 68 kilometer lange veistrekningen mellom Geiranger og Trollstigen er selveste flaggskipet og en av 18 turistveier i Norge. Deler av veien er stengt om vinteren; den åpner vanligvis i slutten av mai og stenger i løpet av oktober, avhengig av snømengden i fjellene.

Fra Geiranger kjører du den bratte og svingete Ørnevegen. Ved den øverste svingen finner du et av flere flotte utsiktspunkt som er bygd i forbindelse med turistvegen. Her kan du se Geiranger og Geirangerfjorden fra fugleperspektiv. Man kan også se det berømte fossefallet "De syv søstre" som kaster seg ned i fjorden.

Fortsett kjøreturen over fjellet og ned Eidsdalen til Eidsdal, et lite og koselig tettsted nede ved Storfjorden. Ta så fergen over Storfjorden til Linge og fortsett til Valldal hvor det er obligatorisk å smake på jordbærene fra de mange gårdene i området. Dette er verdens beste jordbær - ingen over, ingen ved siden! Vil du kjenne adrenalinet pumpe i kroppen kan du rafte i elva Valldøla sammen med Valldal Naturpplevingar.

Mellom Valldal og Trollstigen, 11 kilometer fra Valldal, bør du stoppe ved det nye utsiktspunktet ved Gudbrandsjuvet. Dette utsiktspunktet er også bygd i anledning vegens status som turistveg. Her kan du besøke Juvet Hotel. Dette hotellet har vunnet mange priser for sin spesielle arkitektur og for sin integrering i de flotte og ville omgivelsene.

Trollstigen, 16 kilometer fra Gudbrandsjuvet, er sammen med Geiranger en av de mest besøkte attraksjonene i Norge. Fjellene som omkranser Trollstigvegen er enorme. Stigfossen kaster seg ned fjellsiden mot den frodige Isterdalen, og midt i dette svinger Trollstigvegen seg oppover den bratte fjellsiden. Det er to nye utsiktspunkter på Trollstigen, bare noen få minutters gange fra vegen. I tillegg er det også bygd en ny restaurant på Trollstigplatået. Trollstigen er et flott utgangspunkt for skiturer tidlig på sommeren og fjellturer når snøen har smeltet. Populære turer er til Bruraskaret på kanten av Trollveggen (mer enn 1000 meter vertikalt overheng) og til fjellet Bispen som ruver rett over Trollstigvegen.

Et stykke nede i Isterdalen, mellom Trollstigen og Åndalsnes, kan du bli med Romsdal Aktiv på en guidet kano-ekspedisjon på elva Istra.

 
 
 
The GeirangerfjordThe GeirangerfjordThe GeirangerfjordThe GeirangerfjordThe Geirangerfjord
The Geirangerfjord The Geirangerfjord The Geirangerfjord The Geirangerfjord The Geirangerfjord

Trollstigen og Romsdalsfjorden
Fra Trollstigen er det kort vei til Åndalsnes, den lille alpebyen nede ved Romsdalsfjorden. Ved Sogge bru, rett før Åndalsnes, bør du ta en liten avstikker opp Romsdalen til foten av Trollveggen og Romsdalshorn. Herfra er det flott utsikt mot fjellene, dalen og Rauma elv.

Kjør så til Åndalsnes sentrum, til Vøra nede ved Romsdalsfjorden, hvor man har en nydelig utsikt innover fjorden mot Isfjorden og fjellene som omkranser bygda. Fortsett mot Isfjorden, seks kilometer fra Åndalsnes. En avstikker som er verdt å ta fra isfjorden er en kort kjøretur opp fjellvegen (bomveg) til Vengedalen. Kjør nesten til enden av vegen og gå opp til Litlefjellet, a 20-30 minutters fjelltur opp på fjellryggen hvor man kan se ned til Romsdalen og Rauma elv. Herfra er det også panoramautsikt mot kjente fjell som Trollveggen, Romsdalshorn, Vengetind og Blånebba. Man kan også se ned til Åndalsnes og Romsdalsfjorden.

En annen avstikker som anbefales er fjellsetra Kavliheian oppunder fjellet Kirketaket i Isfjorden. Kjør fjellvegen (bomveg) fra Øvre Kavli i Isfjorden til parkeringsplassen ved enden av vegen. Derfra er det 20 minutter å gå i til Kavlisetra. Stien er lett og gå, og går i flatt terreng. Herfra er det flott utsikt over den indre delen av Romsdalsfjorden og Romsdalsfjella.

Fortsett bilturen mot Molde. To kilometer før ankomst Åfarnes kan du kjøre opp Nysetervegen (bomveg) til Nysetra. Her er det flott utsikt mot Molde, den ytre delen av Romsdalsfjorden og ut mot Atlanterhavet. Fra Nysetra tar det ca. 40 minutter å gå til Herjevatnet.

 
Norway in a Nutshell by Fjordtours

Eikesdalsvatnet, Eikesdal og Aursjøvegen
Fra Åfarnes fortsetter du østover langs Langfjorden til Vistdal. Kjør videre over Vistdalsheia til Eresfjorden og Eikesdalsvatnet (22 moh). Kjør langs det 18 kilometer lange Eikesdalsvatnet til Eikesdal, en liten idyllisk bygd omringet av stupbratte fjell og fosser. Fra Eikesdal kan du gå opp til Mardalsfossen, en av Norges høyeste fosser med to vertikale fall på tilsammen 705 meter. Turen tar bare 30 - 40 minutter. Fossen er regulert til vannkraft, men er "åpen" fra 20. juni til 20. august.

Aursjøvegen mellom Eikesdal og Sunndalsøra går delvis gjennom Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonalpark. Den 120 kilometer lange bomvegen stiger bratt opp fra Eikesdal til fjellplatået ved Aursjøen (831 moh). Biler med campingvogn og busser frarådes å kjøre denne bratte, smale og svingete vegen. Dette området er perfekt for fjellturer, fiske, sykling, padling, klatring og bading. Veien åpner som regel 1. juni og stenger når den første snøen faller om høsten. Eikesdal og Litldalen også noen av de beste stedene i Norge for BASE-hopping. Fra Aursjøen passerer du Osvatnet og fortsetter gjennom Litldalen til Sunndalsøra nede ved Sunndalsfjorden. Sunndalsøra ligger i nærheten av Innerdalen, en av Norges vakreste daler. I dette området kan du besøke fjellsetrene Torbuvollen i Torbudalen, Renndølsetra i Innerdalen og Gammelsetrai Grøvudalen. Og for de fiskeinteresserte er elva Driva som ender i Sunndalsfjorden ved Sunndalsøra en god lakse- og ørretelv.

 
 
 
The GeirangerfjordThe GeirangerfjordThe GeirangerfjordThe GeirangerfjordThe Geirangerfjord
The Geirangerfjord The Geirangerfjord The Geirangerfjord The Geirangerfjord The Geirangerfjord

Kristiansund og Atlanterhavsveien
Fortsett gjennom et landskap dominert av bratte fjell og trange fjorder. Så videre vestover mot Kristiansund, med Atlanterhavskysten og de utallige øyene som dominerer landskapet. Kristiansund er den tredje største byen i Møre og Romsdal, den ligger på fire øyer ytterst i havgapet.

Fiskeværet Grip, 14 kilometer nordvest for Kristiansund, er et populært reisemål for både turister og lokale. I sommersesongen er det daglige avganger med båt fra Kristiansund til den lille idylliske øya.

Fra Kristiansund er det kort vei til Atlanterhavsvegen, en av Norges 18 Nasionale Turistveger. Veien er 8.3 kilometer lang og er bl.a. kjent som århundrets byggverk i Norge. Veien består av åtte broer og går over flere små øyer og skjær. Dette er en flott veg i vakker natur som egner seg godt til fiske, dykking, sykling og havsafari. Den lille øya Håholmen er også verdt et besøk. Her kan du også få prøve å seile i et Vikingskip! Håholmen er et gammel øysamfunn med 28 restaurerte bygninger. Fisket var den viktigste leveveien for de som bodde der, og øya kan i dag nås med båt fra Geitøya like ved Atlantierhavsveien.

Fra Vevang, sørøst for Atlanterhavsvegen, kan du fortsette langs fv. 663 og fv. 664 mot Farstad og Bud. Kjør gjerne omveger så får du se mer av det vakre kystlandskapet i området. Farstadstranda på Farstad er et populært mål for bølgesurfeentusiaster. Fra Bud kan du vandre langs Kyststien, en fire kilometer lang sti som går ut mot det åpne havet.

Om sommeren er det daglige båtavganger fra Harøysund til det fiskeværet Bjørnsund. Bjørnsund består av fire små øyer, og rundt år 1900 var det opp mot 600 innbyggere på øyene. I dag er Bjørnsund er et fraflyttet fiskevær som brukes utelukkende for rekreasjon.

The GeirangerfjordThe GeirangerfjordThe GeirangerfjordThe GeirangerfjordThe Geirangerfjord
The Geirangerfjord The Geirangerfjord The Geirangerfjord The Geirangerfjord The Geirangerfjord

Molde, Moldepanoramaet og Ona Fyr
Fra Bud er det 54 kilometer til Molde, den nest største byen i Møre og Romsdal. Molde er kjent for sine roser, for Molde Internasjonale Jazzfestival og for Moldepanoramaet.

Kjør til Varden, 407 moh, og opplev Moldepanoramaet med utsikt over Molde og Romsdalsfjorden med sine 222 snødekte fjelltopper som bakteppe.

Om sommeren er det flere daglige båtavganger fra Molde til Hjertøya, en liten øy ute i Romsdalsfjorden. Øya er et flott område for rekreasjon og bading i fjorden. En liten kafé holder åpent på lørdager og søndager, og et Fiskerimuseum finnes også på øya.

Besøk Romsdalsmuseet ikke langt fra Molde sentrum. Dette er et folkemuseum med over 35 gamle bygninger fra 1600- til 1900-tallet som har sin opprinnelse i Romsdalsregionen.

En dagstur til Ona Fyr anbefales på det sterkeste. Kjør vestover fra Molde og ta fergen til Aukra. Fra Småge, på vestsiden av øya, er det flere daglige fergeavganger til Ona og andre øyer. Ona, med omtrent 30 innbyggere, er et av få fiskevær der det fremdeles er fast bosetting. På øya er det en liten butikk, en café, flere overnattingsteder og to keramikkutsalg.

Været er viktig under en slik rundtur på Vestlandet. Den beste tiden er juni til august. Men også Mai er en vakker måned - der våren møter sommeren, med grønne daler og snødekte fjell. Merk at noen av veiene er stengt om vinteren. Avhengig av hvor mye snø det er i fjellene er disse veiene vanligvis åpne fra slutten av mai til tidlig i juni.
Weather forecast for Møre og Romsdal
Værmelding for Møre og Romsdal
Relaterte Linker:
Visitnorway.com - Geirangerfjorden
Visitnorway.com - Geirangerfjorden og Trollstigen
Visitnorway.com - Trollstigen
Visitnorway.com - Romsdalsfjorden
Visitnorway.com - Kristiansund og Nordmøre
Visitnorway.com - Atlanterhavsvegen
Visitnorway.com - Molde og Romsdal
Geiranger og Geirangerfjorden - Offisiell hjemmeside
Åndalsnes og Romsdal - Offisiell hjemmeside
Kristiansund og Nordmøre - Offisiell hjemmeside
Molde og Romsdal - Offisiell hjemmeside
Fjords.com Søk
FJORDS pĂĄ Facebook FJORDS pĂĄ Instagram FJORDS pĂĄ Youtube FJORDS pĂĄ Vimeo FJORDS on Twitter
FJORDSHOP

FJORDGUIDE

Fjordguide
Vestlandet

FJORD TOURS

Fjord ToursFjord Tours
Norge i et Nøtteskall
Norge i Bil
Fjord Pass
Hoteller i Norge
Fjordaktiviteter
Opplev Nordlyset

NORGESLINKER

Visit Norway
Book Norway
Midnattsol
Nordlys
Turistveger
Fjellturer

NORGE REISE

Fjord ToursFjord Tours
Fly - Norwegian
Fly - SAS
Fly - Widerøe
Fly - DAT
Båt - Hurtigruten
Båt - Fjordline
Båt - Color Line
Båt - Stena Line
Tog - NSB
Buss - NOR-WAY

The domain Fjords.com for sale

Tilbake til toppen

Fjord Tours - Sognefjord in a Nutshell

Fjordtours.comGeirangerfjord and Norway in a Nutshell by FjordtoursVestlandet

best website stats