FJORDBILDER

EPIC FJORDS - Images from the fjords

DE 4 FJORDFYLKENE

Klikk på de ulike fylkene på kartet for bilder og mer informasjon. Under finner du også de viktigste linkene for de fire fjordfylkene.

Møre & Romsdal Sogn & Fjordane Hordaland Rogaland Møre & Romsdal Sogn & Fjordane Hordaland Rogaland

MØRE OG ROMSDAL

Visit Northwest
Åndalsnes & Romsdal
Trollstigen
Geirangerfjorden
Ålesund og Sunnmøre

SOGN OG FJORDANE

Sognefjorden
FjordKysten
Sunnfjord
Stryn & Nordfjord

HORDALAND

Bergen
Nordhordland
Hardanger
Sunnhordland
Voss

ROGALAND

Ryfylke & Lysefjorden
Haugesund & Haugalandet
Region Stavanger
Lysefjorden

Utsiktspunkter på Vestlandet

Utsiktspunkter på vestlandetPå vestlandet er det mange spektakulære utsiktspunker der du har utsikt over fjorder, fjell og daler. Noen steder er lett tilgjengelige, der er det er bare å stige ut av bilen og gå bort til veikanten. Til andre utsiktspunkter må du gå noen få minutter. Og til noen må du gå enda litt lenger. Her vil det komme en fin blanding av alle kategorier, felles for dem alle er en fantastisk utsikt.
 
 
 

Trollstigen i RaumaTrollstigen i Romsdal
Trollstigen, i hjertet av Romsdalen i Møre og Romsdal, er en av de mest besøkte turistattraksjonene i Norge. Fjellene som omkranser Trollstigveien er enorme. 
Fra kanten stuper Stigfossen nedover mot Isterdalen. Midt oppi dette smyger Trollstigveien seg oppover fjellsidene. To utsiktspunkter er laget her i forbindelse med at Geiranger-Trollstigen har blitt Nasjonal Turistveg. Det er ca fem til ti minutters gange til utsiktspunktene. Trollstigvegen er vinterstengt.

 
 

Geiranger og GeirangerfjordenGeiranger på Sunnmøre
Geirangerfjorden i Møre og Romsdal er innlemmet i UNESCOs Verdensarv. Og det er ikke uten grunn. Fjorden, fjellene, fossene, kulturlandskapet og de gamle gårdene rundt Geiranger danner en perfekt miks. Vakrere og villere kan det ikke bli. To utsiktspunkter ved bilvegen er laget her i forbindelse med at Geiranger-Trollstigen har blitt Nasjonal Turistveg.

 
Fjord Tours - Geirangerfjord & Norway in a Nutshell
 

Varden i MoldeVarden i Molde
Molde, Rosenes By, ligger nesten ytterst i Romsdalsfjorden i Møre og Romsdal. Her har de kort vei både ut til kysten og inn til Romsdalsfjellene. Fra Varden (407 moh) bak Molde by har man en fantastisk utsikt ut over Romsdalsfjorden og de 222 fjelltoppene som er dekt med snø til langt utover sommeren. Det er bilvei helt fram til Vardestua Restaurant på Varden, ti minutters biltur eller en times gange fra Molde sentrum.

 
 

Aksla i ÅlesundByfjellet Aksla i Ålesund
Ålesund som ligger ytterst på Sunnmøre i Møre og Romsdal er en av Norges vakreste byer. Husene klorer seg fast på holmer og skjær, herfra er det kort vei både ut til havet og inn til fjordene. Fra byfjellet Aksla (130 moh) har man en fantastisk utsikt ut over byen og havet og innover mot Sunnmørsalpene. Man kan gå opp de 418 trappetrinnene fra byparken til Aksla. Det er også bilvei helt fram, ti minutter å kjøre fra Ålesund sentrum.

 
 
 

Stegastein i AurlandStegastein i Aurland
Stegastein er navnet på det prisbelønte utsiktspunktet ved Aurlandsvegen ovenfor Aurlandsfjorden i Sogn og Fjordane. En gangbro av massiv furu stikker 31 meter rett ut i lufta. Du er 640 meter over Aurland, og her har du en fantastisk utsikt utover Aurlandsfjorden og ned til Aurland. Stegastein utsiktspunkt ligger ved Aurlandsvegen som er Nasjonal Turistveg. Fjellvegen mellom Aurland og Lærdal er vinterstengt, men vegen opp til utsiktspunktet er åpen hele året.

 
 

Fløien in BergenFløien og Ulriken i Bergen
Fløibanen i Bergen i Hordaland er en 850 meter lang kabelbane som går fra Bergen sentrum og opp til Fløien Stasjon, 320 moh. Hva hadde vel Bergen vært uten Fløien og Fløibanen. Ved Fløien Stasjon er det et utkikksplatå, en souvenirbutikk og Fløien Folkerestaurant. Herfra ser man hele Bergen, byfjorden og øyene utenfor. Man kan gå videre opp til Fløifjellet (399 moh) og over fjellet til Ulriken (643 moh). Fra Ulriken er det også en fantastisk utsikt over Bergen og fjorden. Man kan ta gondolbanen ned fra Ulriken, og buss tilbake til Bergen sentrum. Turen kan tas motsatt vei.

 
 
Preikestolen LysefjordenPreikestolen i Ryfylke
Preikestolen i Ryfylke i Rogaland er et flatt fjellplatå på ca 25 ganger 25 meter som rager 604 meter over Lysefjorden. Herfra går fjellsidene loddrett ned i Lysefjorden, og man har en fantastisk utsikt innover Lysefjorden og Lysefjordheiene. Mer enn 100,000 mennesker tar turen hit hver sommer, og det tar ca to timer å gå fra Preikestolen Fjellstue til Prekestolen (4 kilometer og 330 meter stigning).
 
 
 
 
Norway in a Nutshell by Fjordtours
 
Relaterte Linker


Fjords.com Søk
FJORDS på Facebook FJORDS på Instagram FJORDS på Youtube FJORDS på Vimeo FJORDS on Twitter
FJORDSHOP

FJORDGUIDE

Fjordguide
Vestlandet

FJORD TOURS

Fjord ToursFjord Tours
Norge i et Nøtteskall
Norge i Bil
Fjord Pass
Hoteller i Norge
Fjordaktiviteter
Opplev Nordlyset

NORGESLINKER

Visit Norway
Book Norway
Midnattsol
Nordlys
Turistveger
Fjellturer

NORGE REISE

Fjord ToursFjord Tours
Fly - Norwegian
Fly - SAS
Fly - Widerøe
Fly - DAT
Båt - Hurtigruten
Båt - Fjordline
Båt - Color Line
Båt - Stena Line
Tog - NSB
Buss - NOR-WAY

The domain Fjords.com for sale

Tilbake til toppen

Fjord Tours - Sognefjord in a Nutshell

Fjordtours.comGeirangerfjord and Norway in a Nutshell by FjordtoursVestlandet

best website stats